Masterchef i moja malenkost u počasnom žiriju :)

Lijepo je nakon gotovo 7 mjeseci sjetiti se odlaska na snimanje emisije Masterchefa, vratiti se u to veselo druženje nas dvadesetak u savršenoj organizaciji Coolinarike i Podravke kad su nas Karmela i IvanaKV vodile kroz tri dana kao majke brinući o svakom trenutku i potrebama svoje djece :) Bio je to odlazak u malu avanturicu, jer nitko nije znao koga će susresti, gdje će i što raditi. Danas strpljivo očekujemo večerašnje emitiranje epizode kada smo sudjelovali u stručnom ocijenjivanju jela koja su spremili kandidati Masterchefa.
Za odlazak je trebalo izdvojiti tri dana:Prvi dan - dolazak u Zagreb, sastanak sudionika kod crne lokomotive :)  Naravno ja sam (kao i obično) stigla sama iz Istre pa sam tražila nekog da mi bude društvo tih par stanica tramvaja od Autobusnog do Željezničkog kolodvora. Dobila sam potvrdnu informaciju da ide tamarichka. Kad sam čekala njen autobus i u njemu ugledala sandru5 i Lili-cool sreći nije bilo kraja, mahale smo si veselo kao mala djeca... Kako je sve bilo u tajnosti, veselio nas je dolazak svake osobe, posebno upoznavanje branke- dok nas "razrednica" nije prebrojala i rekla svi smo krećemo za Koprivnicu :) Usput smo u Križevcima pokupili i Memu, a u Koprivnici smo se smjestili u hotel te otišli na večeru u pivnicu Kraluš. Moram spomenuti da sam tada prvi put jela međimursku gibanicu .. uf koje savršenstvo mmmm :)
Drugi dan nakon doručka, priprema za odlazak u razgledavanje tvornice Vegete i tvornice Voće te odlazak na ručak i snimanje emisije Masterchef. Upravo mi je prije dvadesetak dana novo - šire pakovanje  marmelade probudilo sjećanje na posjet tvornici marmelade.. eh da, našminkani i spremnih frizurica za snimanje morali smo prije ulaska u tvornicu te iste frizure prekriti kapicama... to je bio smijeh da, da.. Nisam nikad mislila da će me i svakodnevno vegeta podsjećati na ovaj susret. Bili smo i u upravnoj zgradi, posjetili Spomen-sobu Zlate Bartl..

Dolazak na set u PRC Koprivnica bio je tih i neprimjetan. Prvo nas je dočekao ručak, a onda druženje sa Coolinaričarima i članovima žirija dok su natjecatelji spremali jela.


Tremu od samog snimanja razbio je prošlogodišnji finalista Vedran Beg, prava je sreća bila sjediti u njegovom društvu jer smo pričajući s njim totalno zaboravili na kamere i jednostavno se opustili. Upoznavanje stručnog žirija, voditelja i ostalih aktera bilo je zaista poseban doživljaj.
 Ni sama ne znam što bi izdvojila iz cjelokupnog druženja, snimanje je proteklo u super veselom društvu, ali mislim da se gostopirmstvo Podravke ne može mjeriti ni sa čim bilo da govorimo o organizaciji vremena, smještaja, hrane - eh toga je bilo zaista previše da nismo znali što isprobati jer sve je bilo savršeno fino mmmm...a tek tamburaši na svečanoj večeri i posjeta predsjednika Uprave Podravke..
 Isto tako i treći je dan bilo veselo u autobusu na povratku u Zagreb kao i prvog dana, tada je i nastao dogovor o tajnoj šifti "ne me se tiče" koju smo izvukli iz vica kojeg je više puta prepričala sephia :)) Bila mi je čast sudjelovati i "ne me se tiče" ali moram još jednom zahvaliti uredništvu Coolinarike što su me pozvali da sudjelujem u ovom projektu sa tako krasnim ljudima sa kojima sam uživala, nasmijala se i napunila baterije. Zaista, ovo su bila tri prekrasna dana !!
Strpljivo čekam našu epizodicu koja će biti emitirana večeras 11.11.12. u 21.30 na Novoj Tv :))