KANDIDOVANE JABUKE recept

 Što kaže ljetna zabava, više od kandiranih jabuka? Vrlo su jednostavne za napraviti (ako slijedite nekoliko savjeta na kraju ovog posta) i bili bi lijep dodatak za bilo koju ljetnu rođendansku zabavu, roštilj ili čak za piknik 4. srpnja!

Sastojci su vrlo osnovni:

10 malih (veličine za grickanje) jabuka
10 štapića sladoleda
2 šalice bijelog šećera
1 šalica svijetlog Karo sirupa
1 & 1/2 šalice vode
1/2 žličice trešanja nezaslađenog Kool Aid praha

Operite sav vosak ili zemlju s jabuka i dobro ih osušite (uklonite peteljke). Umetnite drveni štapić u kraj stabljike jabuke (gurnite otprilike do pola u jabuku).

Lim za pečenje obložite voštanim papirom i poprskajte ga sprejom za pečenje (držite ga blizu radnog mjesta).

U tavu za umak srednje veličine, s teškim dnom, pričvrstite termometar za slatkiše i pazite da stakleni vrh ne stoji na dnu posude (dat će vam lažno očitanje). Stavite sve sastojke za slatkiše u tavu i kuhajte na srednje jakoj, neprestano miješajući, dok ne zavrije. OVO NEMOJTE MJEŠATI NAKON DA PROVRI. Smanjite vatru samo malo, tako da lijepo lagano prokuha, a zatim pazite na termometar. Kuhajte dok ne dosegne 300 ili hard crack stupanj; ovo može potrajati i do 30 minuta, ali na mom štednjaku je potrebno oko 25. Pažljivo pripazite na slatkiše nakon što dosegne 285 jer tih zadnjih 15 stupnjeva ide brže nego što mislite. NE MIJEŠATI!!Maknite posudu s vatre i radite brzo. Držeći jabuku za štapić, uronite je u tepsiju (tavu držite nagnuto, tako da će se slatkiši "skupiti". Okrenite jabuku i pustite da bombon kaplje s jabuke nekoliko sekundi, a zatim stavite na pripremljeni voštani papir.NEMOJTE DOBITI OVO NA KOŽU!!!!!Jabuke će biti tvrde i spremne za korištenje pet do deset minuta nakon što se umače.Ako ćete dodati posip ili bilo kakve ukrase, morat ćete dodajte ih laganom brzinom jer se BRZO ohlade i postanu tvrdi (dodatna osoba bi bila od velike pomoći ako ćete dodati prskalice).
NAPOMENA: Držite zdjelu s ledenom vodom u blizini svog radnog mjesta za slučaj da dobijete nešto od ovo na vašim prstima (definitivno nije sigurno za mlađu djecu).

NAPOMENA: U prvoj fazi izrade slatkiša, pokušajte ne prskati tekućinu po stranicama posude (mogu napraviti kristale u bombonu).

NAPOMENA: Na svom radnom mjestu držim električnu tavu zagrijanu na 200. Kad se posuda sa slatkišima skine sa štednjaka, stavim je na SUHU toplu tavu da se ne ohladi prebrzo i produži vrijeme koje imate za umakanje jabuka.

NAPOMENA: Najbolji savjet koji vam mogu dati je da imate SVE na dohvat ruke PRIJE nego počnete umakati jabuke. Nakon što ste u toj fazi, nemate vremena otrčati do smočnice i pronaći nešto.
NAPOMENA: Ostatak slatkiša može se izliti na tavu koja je poprskana sprejom za kuhanje. Kad se ohladi, možete ga izlomiti i pojesti (ima okus poput trešnje za spašavanje.

NAPOMENA: U svakoj maloj omotnici nalazi se žličica nezaslađenog Kool Aid praha, tako da možete dobiti dvije serije kandiranih jabuka po Kool Aid omotnici (bilo koji okus će raditi).

NAPOMENA: Čišćenje može biti muka ako nemate perilicu posuđa. Ako imate perilicu posuđa, samo stavite sve stvari na vrući ciklus.

NAPOMENA: Najbolje ih je jesti na dan kada su napravljene. Ako ih MORATE napraviti dan prije vremena, NEMOJTE ih prekrivati ​​jer će vlaga iz jabuka pokvariti premaz bombona.

NAPOMENA: Netko mi je rekao (nisam probao) da možete slatkiše od grožđa, trešanja i drugog sitnog voća (koristite njihove peteljke za držanje umjesto štapića).