Rio torta

Autor: Emina Becirovic Bjelic
75 objavljenih recepata

Sastojci za biskvit:Rio torta parce Rio torta

4 jaja6 kasika secera4 kasike brasna4 kasike cokolade u prahu1/2 praska za pecivo

Fil 1:

500 ml slatke pavlake350 gr cokolade za kuhanje

Fil 2:

500 ml slatke pavlake350 gr bijele cokolade1 gotova beze kora400 gr nutele2 kutije jaffa keksarum, mlijeko

Cokoladna glazura:

Priprema:

Bjelanca umutiti sa secerom u cvrst snijeg. Posebno umutiti zumanca i dodati snijegu od bjelanjaka. Dodati brasno, prasak i cokoladu u prahu. Smjesu sjediniti, pa presuti u kalup za torte oblozen papirom za pecenje. Peci na 180° -15-20 minuta.

Fil 1:

Vrhnje sipati u serpu, te izlomiti cokoladu i staviti na vatru da se cokolada rastopi. Mijesati svo vrijeme i ostaviti da se dobro ohladi. (povremeno promijesati)
Na isti nacin pripremiti i fil 2. Peceni biskvit odvojiti od papira za pecenje, pa ga ponovo vratiti u kalup za torte. Sa malo mlijeka i ruma poprskati biskvit, te premazati sa 200 gr nutele. Preko, premazati sa 1/2 crnog fila, poslagati jaffa keks namocen u mlijeko (samo biskvitni dio), preko jaffa keksa nanijeti 1/2 bijelog fila. Na bijeli fil staviti beze koru i premazati je sa ostalih 200 gr nutelle.Ponovo premazati sa drugom 1/2 bijelog fila, pa nanijeti ostatak crnog fila.

Cokoladu otopiti na pari sa dodatkom ulja i preliti po torti. Dekorisati po zelji, dobro ohladiti da kore omeksaju i fil se stegne, a potom tortu isjeci na parcad i posluziti. Zaista je jako ukusna i zasitna, stoga je i preporucujem.

Prijatno!

Rio torta Rio torta

jQuery( document ).ready( function( $){$("a[rel='cbox_21924']" ).colorbox()});

Komentari - Rio torta


Postavljeno u: cokoladna torta recept, jafa, jafa torta, jafa torte, Jaffa cake, Jaffa užitak-torta-recept, recept za rio tortu, Rio torta-recept, torta sa cokoladom u prahu, torta-naranca, torte plazma, torte sa cokoladom, torte-klasika, torte-kremaste


View the original article here

Tags