Friteza na vrući zrak Hot air fryer

Želite kuhati s manje ulja? Friteze nevjerojatno učinkovito cirkuliraju vrući zrak kako bi se stvorio 'prženi finiš' na hrani s malo ili bez ulja, što je teško postići u pećnici. Kompaktna veličina znači da brzo kuhaju sastojke, plus da su energetski učinkovitiji od uključivanja pećnice za kuhanje manjih količina, čime vam štede vrijeme i novac na računima za energiju.

 

Većina friteza ima impresivnu svestranost u kompaktnom otisku koji je dovoljno malen da može stajati na kuhinjskoj ploči, kao zdravija alternativa fritezama na dubokom ulju. Što možete kuhati u fritezi? Pa, piletina pržena na zraku, 'krilca' bivolje cvjetače, pečeni krumpir u fritezi, krafne u fritezi, čips od kelja i tradicionalni čips mogu se napraviti s funkcijama air crisp. Ali pripazite na funkcije podgrijavanja, pečenja, prženja, dehidracije i roštiljanja koje otvaraju mogućnost kuhanja cijelih obroka, plus puding!

Novost u svijetu zračnih friteza su modeli zračnih friteza s dvije ladice, dizajnirani za sinkronizirano kuhanje različitih jela na različitim funkcijama, ili friteze na žaru koje kopiraju piletinu i krumpiriće onih koji lelujaju dok prolazite pokraj njih u supermarketu.

Stručnjaci za recenzije BBC-jeve dobre hrane redovito testiraju male kućanske aparate kako bi bili sigurni da vam donosimo najažurnije preporuke najboljih friteza na koje možete potrošiti svoj novac. Svaka zračna friteza imala je više testova: pravljenje čipsa, korištenje kelja za testiranje sposobnosti hrskanja na nižim temperaturama bez zagorijevanja, pečenje cijelog pileta pa čak i pečenje kolača gdje je to bilo moguće kako bi se testirale sve funkcije.

Kad smo radili čips, ono što smo tražili od svakog testiranog modela bili su ravnomjerno kuhani krumpirići sa zapečenom 'prženom' vanjštinom i dobrim okusom prije začinjavanja. Svaki model je također ocijenjen prema standardiziranim kriterijima, nagrađen je zvjezdicama na temelju prosječnog rezultata i dodijeljen mu je oznaka 'najbolje za' kako biste lakše pronašli najbolju fritezu za svoj dom i budžet. Pročitajte više o tome kako smo testirali friteze.

Tags